gop_3_3_4_15_2015_0103

A SmartFreq Kft. az RFID alapú elektronikus azonosító rendszerek fejlesztésére irányuló innovációs projektjeinek előkészítésére és a nemzetközi piacralépés támogatására 14,82 millió forintot nyert.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GOP-3.3.4-15-2015-0103

A projekt címe: A SmartFreq Kft. RFID alapú elektronikus azonosító rendszerek fejlesztésére irányuló innovációs projektjeinek előkészítése és a nemzetközi piacralépés támogatása

Az RFID alapú elektronikus azonosító rendszerek alkalmazása világszerte egyre népszerűbb, ezen a területen szerzett szakmai tapasztalatainkat hasznosítva nemzetközileg is nagy érdeklődésre számot tartó fejlesztési projektjeink megvalósításához, a fejlesztések eredményeinek nemzetközi piacra juttatásához kapcsolódó tanácsadói támogatás segítségével lehetőségünk nyílik H2020 és/vagy egyéb források innovációs pályázatain való való részvételre, sikeres felkészülésre.

A pályázat keretén belül 3 fejlesztéshez veszünk igénybe termékfejlesztési tanácsadást, a projekttervezés és üzleti tervezés mellett egyiket közülük H2020 pályázatra készítjük elő.

Fejlesztéseink:

  • RFID alapú beléptető és számláló rendszer
  • felhő alapú szolgáltatások RFID megoldásokhoz
  • nagy rendelkezésre állású RFID rendszerek

Jelen fejlesztéseink kapcsolódnak a H2020 (Smart cities and communities, Secure societies, SME instrument) programjainak kihívásaihoz, valamint lehetőség nyílhat FIWARE forráslehetőségek bevonására is (Smart cities, Transport, Manufacturing and Logistics, Social and Learning).

A cég jelenleg, tevékenységéből adódóan mérnöki csapatként működik, így új cégstruktúra kialakítása szükséges ahhoz, hogy a teljes szakmai menedzsment otthonosan mozogjon a nemzetközi üzleti környezetben is, ezt szervezetfejlesztéssel és coachinggal kívánjuk megoldani.

A külföldi piacra jutással kapcsolatos tevékenységek (kiállításon való részvétel, külföldi szakmai nap szervezése, marketing anyagok gyártása) a professzionális nemzetközi megjelenést és új fejlesztéseink nemzetközi promócióját szolgálják.

A projekt 2015.05.04. és 2015.10.30. között valósul meg, a támogatás összege a projekt elszámolható költségének 75%-át fedezi.